Бабусині страви: "Фарширований батон"

Бабусині страви: "Фарширований батон"

Інгредієнти:

  • сир твердий: 300 г
  • майонез: 250 г
  • батон: 2 шт.
  • часник: 1 головка
  • кетчуп: 2 ст. ложки
  • зелень петрушки і кропу: за смаком

  • Спосіб приготування:

    Сир потерти на малій тертці, змішати з кетчупом і майонезом. Додати подрібнену зелень за смаком, ретельно перемішати. Часник пропустити через прес або подрібнити, додати до суміші, перемішати.

    У батонах зробити глибокі надрізи. Наповнити надрізи отриманою сумішшю. Рештою суміші змастити батони зверху.

    Загорнути батони у фольгу, запекти їх у розігрітій до температури 200° С духовці протягом 20 хвилин, потім розгорнути фольгу і запікати ще 10 хвилин.

    * Фаршировані батони за цим кулінарним рецептом можна приготувати і на пікніку : нанизати їх на шампури та запекти над розпеченим вугіллям до готовності (сир має розплавитися). На пікніку споживати батони можна як холодними, так і теплими, розігрівши над вугіллям.