Бабусині страви: "Фарширований перець по-домашньому"

Бабусині страви: "Фарширований перець по-домашньому"

Інгредієнти:

  • 8 солодких перців
  • 500 г яловичого фаршу
  • 1,5 склянки рису
  • 500 мл томатного соку
  • 1 цибулина
  • ½ столової ложки соняшникової олії
  • Сіль і перець за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Перець миємо, зрізаємо верхівку і акуратно чистимо від насіння.
    2. Варимо рис в підсоленій воді до напівготовності.
    3. Дрібно ріжемо цибулю і злегка обсмажуємо в олії.
    4. Викладаємо в сковороду фарш і злегка обсмажуємо, постійно помішуючи.
    5. Додаємо в сковороду рис і склянку томатного соку, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні близько 5 хвилин.
    6. Заповнюємо перці фаршем з рисом.
    7. Викладаємо їх у каструлю з товстим дном, додавши невелику кількість соняшникової олії.
    8. Заливаємо перець рештою томатного соку, закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько 40 хвилин.
    9. Подаємо фарширований перець зі сметаною і соусом.

    Порада: томатний сік можна замінити кетчупом або томатною пастою, розведеними водою.