Бабусині страви: "Флан з медом"

Бабусині страви: "Флан з медом"

Інгредієнти:

  • яйця: 2 шт.
  • молоко: 150 мл
  • згущене молоко: 50 мл
  • цукор: 75 г
  • мелена кориця: 1/4 ч. ложки
  • ванільний цукор та рідкий мед: за смаком

  • Спосіб приготування:

    Цукор розтопити на сковороді на маленькому вогні і відразу розлити цукрову карамель у формочки.

    Яйця збити, додати молоко, згущене молоко, ванільний цукор, корицю і ще раз добре збити. Масу процідити і розлити у формочки поверх цукрової карамелі.

    Викласти форми на водяну баню (вони повинні бути занурені у воду на 2/3 або хоча б на половину висоти) і помістити у духовку. Запікати від 40 хвилин до години (маленькі порційні флани пектимуться швидше, один більший флан потрібно пекти довше).

    Тарілки, на яких подаватимуться флани, полити медом і обережно перевернути їх з формочок карамеллю догори.

    * Флан треба охолоджувати у формі, в якій він запікався. Якщо він не хоче відділятися від стінок форми, обережно відділити його за допомогою ножа, а, перевернувши форму, постукати по денці.