Бабусині страви: "Форшмак з оселедця"

Бабусині страви: "Форшмак з оселедця"

Інгредієнти:

  • великий солоний оселедець
  • 75 г пшеничного хліба
  • 50 мл молока
  • маленька цибулина
  • 1 яйце
  • 30-50 г сметани
  • олія
  • панірувальні сухарі
  • мускатний горіх, перець

  • Приготування:
    Щоб приготувати форшмак, спочатку необхідно оселедець вимочити в холодній воді. Залежно від міцності засолу це займає від 24 до 30 годин.
    За півгодини до готування замочимо черствий білий хліб у молоці або вершках, видаливши кірки.
    Вимочений оселедець потрошимо, позбавляємося від шкіри і кісток. Готову м'якоть разом з віджатим хлібом пропускаємо через м'ясорубку.
    Цибулю дрібно кришимо і обсмажуємо на олії. Замішуємо цибулю в оселедцеву масу, додаємо сире яйце, перець, тертий мускатний горіх, ретельно вимішуємо ще раз. Пробуємо на сіль - і додаємо, якщо потрібно.
    Форму для запікання змащуємо олією і посипаємо сухарями. Викладаємо в неї фарш, рівняємо поверхню, посипаємо сухарями, скроплюємо олією і ставимо запікати в розігріту до 200С духовку на 20-30 хвилин.
    При подачі злегка поливаємо сметаною. Форшмак з оселедця готовий.