Бабусині страви: "Французький грибний крем-суп"

Бабусині страви: "Французький грибний крем-суп"

Дуже ароматний і ніжний суп.

  • печериці 500 г
    бульйон курячий 1,5 л
    масло вершкове 6 ст. ложок
    вершки (15-20 %) 300 мл
    цибуля ріпчаста 1 шт.
    часник (зубці) 2 шт.
    горіх мускатний
    сіль
    перець чорний мелений


  • Для приготування супу-пюре цибулю треба порізати кубиками, часник — пластинками. Підсмажити їх на вершковому маслі(4 ст.ложки) до легкої золотистості.
    Додати порізані пластинками гриби і просмажити ще 5-6 хвилин на малому вогні.
    Тим часом в каструлі підсмажити борошно1-2 хвилини на 2 ст . ложках вершкового масла.
    До грибів додати 1 склянку вершків, прогріти майже до кипіння і за допомогою блендера перетворити на пюре.
    В каструлю з борошном влити гарячий курячий бульйон, грибне пюре, додати мускатний горіх, посолити, поперчити, довести до кипіння. В кінці додати решту вершків і прогріти.
    Досолити за потребою і подавати гарячим.