Бабусині страви: "Французький хліб з маслинами"

Бабусині страви: "Французький хліб з маслинами"

Інгредієнти:

  • 350гр пшеничного борошна
  • 230мл теплої води
  • 2 ст.ложки оливкової олії
  • 1 чайн.л солі
  • 1 чайн.л цукру
  • 1 чайн.л сухих дріжджів
  • 25 шт чорних, великих маслин без кісточок
  • 1 / 2 чайн.л сухого майорану
  • 1 / 2 чайн.л сухого орегано
  • 1 стол.ложки насіння соняшнику
  • 1 стол.ложки кедрових горішків
    2 стол.ложки насіння кунжуту для посипання

  • Спосіб приготування:

    Просіяти в миску борошно, додати сіль, цукор, майоран і орегано.В теплій воді розмішати дріжджі з оливковою олією і влити цю суміш в муку. Вимісити однорідне тісто, накрити рушником. Залишити підходити на годину в теплому місці.
    На припиленному борошном столі, розділити тісто на дві рівних, подовжених частини. Посипати кожну з частин насінням соняшнику і кедровими орешкамі. По центру, в довжину, викласти порізані на половинки і обсушені паперовим рушником масліни. Защипати краєчка і сформувати два джгута, переплести їх між собою.
    Сформований хліб покласти на змащене жиром деко, прикрити харчовою плівкою і залишити розстоюватись на 30 хвилин.
    Розігріти духовку до t = 220C, змастити хліб оливковою або соняшниковою олією, посипати кунжутом і відправити в духовку на 20-35 хвилин.