Бабусині страви: "Галета з грибами та картоплею"

Бабусині страви: "Галета з грибами та картоплею"

Інгредієнти:

  • тісто:
  • 2,5 склянки борошна
  • 1/2 склянки оливкової олії
  • 1/2 склянки окропу
  • 1 ч.л. пекарського порошку
  • щіпка солі
  • начинка:
  • 2 великі картоплини
  • 200 гр печериць
  • 1 цибулина
  • 2 гілочки розмарину
    2 ст.л. рослинної олії
    2 ст.л. тертого сиру
    сіль
    перець

  • Спосіб приготування:

    Борошно просіяти з розпушувачем і сіллю. Змішати олію і окріп, всипати борошно, швидко замісити тісто (спочатку ложкою, потім руками - воно буде гарячим, але не пектиме). Тісто повинне вийти м'яке, але не липке. Залишити на півгодини відпочити.
    Гриби порізати скибочками, цибулю - півкільцями, картоплю - тонкими поперечними скибочками. Пасерувати цибулю до золотистого кольору, додати гриби, обсмажувати 5 хвилин, помішуючи. Розмарин (тільки "голочки") дрібно посікти. Тісто розкачати до товщини 4 мм. Відступивши від краю 5 см, викласти шарами картоплю і гриби з цибулею, пересипаючи кожен шар розмарином, сіллю і перцем. Останній шар посипати сиром. Краї тесту внахлест загорнути на начинку. Випікати 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.