Бабусині страви: "Галушки в томатному соусі"

Бабусині страви: "Галушки в томатному соусі"

Інгредієнти:

  • картопля: 4-5 шт.
  • морква: 1 шт.
  • цибуля: 1 шт.
  • борошно: 2/3 склянки
  • помідор: 3 шт.
  • розмарин, лавровий лист, рослинна олія та сіль: за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Моркву та цибулю помити та почистити, нашаткувати тонкими смужками та обсмажити на рослинній олії до золотистого кольору. Під час смаження додати сіль та розмарин.

    2. Помідори подрібнити у блендері, додати до моркви та цибулі. Додати декілька листочків лаврового листа, довести до кипіння. Посолити за смаком. Соус готовий!

    3. Для приготування галушок картоплю відварити у мундирах, можна навіть злегка розварити. Готову картоплю почистити від шкірки і розім’яти до однорідної консистенції. Посолити, додати борошно аби тісто стало пластичним. Дати тісту злегка охолонути. З усе ще теплого тіста скатати ковбаски і розрізати ножем на невеличкі шматочки. Обсипати їх мукою, щоб не прилипали до рук.

    4. Паралельно поставити кипіти воду. Як тільки вона закипить, викласти в каструлю вже підготовлені галушки, одразу перемішати.

    5. Хвилини через дві галушки спливуть – а це означає, що вони готові. Варити їх потрібно у великій кількості води. Галушки зручно готувати порційно, взявши на допомогу помічника – поки один нарізає ковбаски – інший варить.

    6. Коли всі галушки будуть готові, викласти їх в миску, полити соусом, перемішати і добре розігріти.

    * Для приготування галушок важливо варити картоплю саме в мундирах аби вона не втратила крохмаль, необхідний для цієї страви. Якщо у вас є відварена картопля без шкірки, в тісто можете додати ложку картопляного крохмалю, інакше воно не буде придатним для готування. Води чи іншої рідини додавати не потрібно.