Бабусині страви: "Гарбузовий суп-пюре з імбиром"

Бабусині страви: "Гарбузовий суп-пюре з імбиром"

Інгредієнти:

  • гарбуз: 500 г
  • молоко: 200 мл
  • морква: 2 шт
  • цибуля: 1 шт
  • вершкове масло : 20 г
  • гарбузова олія : 1 ч. ложка
  • сушений подрібнений імбир : 0,5 ч. ложки
  • сіль, чорний мелений перець : за смаком
  • почищене гарбузове насіння : для оздоблення

  • Спосіб приготування:

    Гарбуз, моркву та цибулю почистити та помити. Зварити їх у підсоленій воді до готовності (овочі повинні бути зовсім м’якими).

    Молоко трохи підігріти. Овочі нарізати шматочками та збити блендером до однорідної консистенції, поступово додати розм’якшене масло, гарбузову олію та молоко і ще раз збити до однорідного стану.

    Приправити суп імбиром, посолити та поперчити за смаком, оздобити кожну порцію гарбузовим насінням.

    * Можна використовувати свіжий, а не сушений імбир. Тоді до супу треба додати 1 ст. ложку потертого на дрібній тертці кореня імбиру.