Бабусині страви: "Голубці"

Бабусині страви: "Голубці"

Сьогодні мало хто не цінує принад домашньої їжі, тому знання, як приготувати голубці, стане в нагоді кожній молодій господині, яка бажає по-справжньому підкорити вподобаного нею серйозного молодого чоловіка.


Спосіб приготування:

Рецепт голубців досить простий: він не змінюється вже понад двох тисячоліть. Для їх приготування потрібні капуста, цибуля, яловичий (або свино-яловичий) фарш, сіль і спеції за смаком.

Качан капусти необхідно вимити, попередньо знявши з нього зовнішні обвітрені і подряпані листя. Необхідно акуратно відокремити потрібну кількість листя від качани і вимочити їх у воді, після чого пропарити для надання їм м'якості і пластичності.

Потім потрібно зробити начинку. Фарш бажано взяти готовий - у нього для смаку і приємної консистенції можна додати головку або дві дрібно порізаної ріпчастої цибулі. Фарш необхідно добре посолити і поперчити, а також додати туди часник (за смаком).

Начинку необхідно викладати в підготовлені листя і загортати їх на кшталт млинчика-конверта. Для того, щоб приготувати відразу велику кількість голубців, необхідно мати місткий глибокий казанок, в який готові голубці треба укласти. Після того, як начинка і листи скінчаться, страву необхідно залити водою і довести до кипіння, за бажанням додавши туди томатний соус - він надасть страві дивно густу і смачну підливу. Тушкувати голубці необхідно до повної готовності.

Кожна господиня, яка знає, як приготувати голубці за цим простим рецептом, зможе приємно здивувати своїх шанувальників і без зусиль нагодувати велику і дружну сім'ю.