Бабусині страви: "Гречані котлети з грибами та картоплею"

Бабусині страви: "Гречані котлети з грибами та картоплею"

Що таке котлети без м'яса? Не смачно, чути тільки овочі, нудно? Три ні на усі запитання! Ця страва анітрохи не поступається м'ясним за смаковими і поживними якостями. Усім вегетаріанцям і людям, що дотримуються посту, присвячується!
Інгредієнти:

  • Гречка - 1 склянка
  • Гриби - 200 гр.
  • Картопля - 2 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Борошно - 2 ст. ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Рослинна олія
  • Панірувальні сухарі
  • Сіль , спеції - за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Гречану крупу зварити до готовності і охолодити. Розім'яти варену крупу для того щоб вона набула клейкості.
    2. Картоплю, цибулю і часник очистити, промити, а потім натерти на дрібній тертці. Або можна скористатися кухонним комбайном.
    3. Гриби промити і дрібно нашаткувати. Можна використовувати будь-які свіжі гриби: печериці, гливи, білі та інші.
    4. Змішати в глибокій мисці гречку, гриби, картоплю, цибулю і часник. Додати сіль, спеції і перемішати. Додати в отриманий фарш борошно і знову перемішати. Повинна вийти однорідна щільна маса .
    5. Змочити руки у воді. З фаршу сформувати котлети середнього розміру. Обваляти в панірувальних сухарях.
    6. Розігріти сковорідку з соняшниковою олією. Обсмажити котлети на середньому вогні до золотистого кольору з двох сторін.
    7. Подавайте до столу з томатним соусом.