Бабусині страви: "Гречаний салат"

Бабусині страви: "Гречаний салат"

Інгредієнти:

  • гречана крупа : 1 склянка
  • червоний болгарський перець : 1 шт
  • зелений болгарський перець : 1 шт
  • цибуля: 1 шт.
  • грецькі горіхи: 50 г
  • оливкова олія: 2-3 ст. ложки
  • сіль, чорний мелений перець за смаком
  • листя петрушки для оздоблення

  • Спосіб приготування:

    Гречану кашу промити та зварити, заливши трьома склянками води, до готовності. Наприкінці приготування кашу посолити за смаком.

    Перець помити та почистити від зернят, порізати маленькими кубиками. Цибулю почистити, помити та подрібнити. Грецькі горіхи порізати на кусочки, але не зовсім дрібно, та змішати з перцем та цибулею.

    Змішати теплу варену гречку з овочами та горіхами, заправити оливковою олією, посолити та поперчити за смаком.

    Листя петрушки помити та висушити. Викласти салат на тарілку та оздобити листям петрушки.

    * Готова гречка повинна бути розсипчастою, тому слід стежити, щоб вона не переварилася.

    * Попередньо грецькі горіхи можна злегка обсмажити на сухій сковороді.