Бабусині страви: "Гречано-овочевий супчик"

Бабусині страви: "Гречано-овочевий супчик"

Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт
  • морква (велика) - 1 шт
  • перець болгарський - 2 шт
  • помідор - 2 шт
  • картопля - 5 шт
  • крупа гречана - 1 жменя
  • бульйон
  • паприка солодка (у порошку) - 2 ст. л.
  • томатна паста - 2 ст. л.
  • спеції (сіль, перець, лавровий лист)

  • Спосіб приготування:

    1. Робимо засмажку з цибулі і моркви.
    2. Додаємо мелену паприку, чим більше, тим краще. Вона надає страві і наваристість, і густоту, і характерний колір. Це фішка угорської кухні. Там паприка додається в багато страв і причому не щіпкою, а столовими ложками.
    3. Далі закидаємо болгарський перець, помідори, нарізані кубиками, і розбавляємо цю Ідилію томатною пастою або соусом. Зажарка готова.

    4. У киплячий бульйон / воду закладаємо нарізану картоплю.
    5. Даємо картоплі закипіти і відправляємо до нього зажарку і промиту гречку.
    6. Через 15-20 хвилин додаємо спеції (лаврове листя, перець горошком). А через пару хвилин - нарізану зелень. Вимикаємо суп і даємо трохи настоятися.