Бабусині страви: "Грибні вушка"

Бабусині страви: "Грибні вушка"

Інгредієнти:

  • Для начинки:
  • 250 грам печериць
  • 20 грам сушених білих грибів
  • 1 цибулина, почистити, крупно порізати
  • 1 ст.л. вершкового масла (можна замінити рослинною олією)
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • сіль за смаком
  • Для тіста:
  • 300 грам борошна
  • 1 яйце
  • 120 мл теплої води (трохи більше або трохи менше)
    щіпка солі


  • Тісто для вушок замішують на теплій воді, не кип'яченій, але дуже теплою. Від цього тісто набагато еластичніше і м'якше. Для тих, хто ліпив пельмені або вареники, не складе труднощів приготувати вушка. Але і для тих, хто нічого не ліпив, детальний рецепт стане в пригоді. Розмір вушок повинен бути приблизно вдвічі менше за розмір середнього пельменя. Вушка можна заморожувати, а варити потім не розморожуючи.

    Спосіб приготування:

    1) Приготуйте тісто: борошно, сіль, яйце і 2/3 води. Вимісіть еластичне, м'яке тісто, підливаючи по потребі воду, щоб тісто було м'яке, еластичне, але не липло до рук. Тісто потрібно добре вимісити до гладкості, 5-6 хвилин руками, 2-3 хвилини в комбайні, з відповідною функцією.
    2) Замішане тісто накрити злегка вологим рушником і залишити на 30-40 хвилин.

    3) Приготуйте начинку: у невеликій мисці замочіть сушені гриби на 20 хвилин. Воду відцідити і влити в борщик, якщо готуєте. Гриби порізати.
    4) Печериці, цибулю і сушені гриби помістити в кухонний комбайн і подрібнити. Якщо комбайна немає, всі інгредієнти дрібно порізати.
    5) У великій сковороді розігріти вершкове і рослинне масло. Додати гриби і цибулю, посолити за смаком і тушити на середньому вогні, час від часу помішуючи, до готовності. Зняти з вогню і повністю остудити.
    6) Тісто тонко розкачати на присипаній борошном поверхні. Стопкою вирізати кружальця. На кожен викласти трохи грибної начинки, ретельно защипати і склеїти кінці, щоб вийшов акуратний пельменчик. Це ж саме зробіть і з рештою тіста і начинкою.
    7) Доведіть велику кількість води до кипіння, щедро посоліть воду, опустіть акуратно, невеликими порціями, вушка і відразу ж перемішайте. Перемішайте також після того, як вода знову закипить. Варіть поки всі вушка не спливут на поверхню. Відцідіть повністю.
    8) Подавайте вушка з борщиком або бульйоном. А можна просто змастити вершковим маслом і подавати.