Бабусині страви: "Грибна солянка"

Бабусині страви: "Грибна солянка"

Інгредієнти:

  • капуста: 0,5 кг
  • квашена капуста: 0,5 кг
  • шампіньйони свіжі: 0,5 кг
  • сушені гриби: 30 г
  • цибуля: 2 шт.
  • морква: 2 шт.
  • помідори: 2-3 шт.
  • лавровий лист: 2-3 шт.
  • олія: 5 ст. ложок
  • петрушка, кріп, чорний мелений перець, сіль: за смаком

  • Спосіб приготування:

    Сушені гриби попередньо замочити в теплій воді (можна на ніч). Опісля залити їх двома літрами води (воду, в якій вимочувалися гриби, зливати не потрібно), поставити на маленький вогонь і варити 30-40 хвилин.

    Цибулю почистити, порізати півкільцями і спасерувати на олії до напівпрозорості. Свіжу капусту нашаткувати і разом з квашеною додати до цибулі. Перемішати, кілька хвилин потушкувати, залити грибним бульйоном так, щоб він покрив капусту.

    Помідори обшпарити окропом, почистити від шкірки, порізати на шматочки. Моркву почистити і потертити на тертці або порізати й разом з помідорами додати до капусти. Тушкувати на невеликому вогні до м’якості капусти.

    Печериці помити, порізати і додати в грибний бульйон. Туди ж викласти тушені овочі, лавровий листок, посолити і поперчити за смаком і варити ще 10-15 хвилин. Наприкінці приготування забрати з солянки лавровий лист і додати дрібно порізану зелень.