Бабусині страви: "Грибний пиріг"

Бабусині страви: "Грибний пиріг"

Інгредієнти:

  • 850 г борошна
  • 7-8 г сухих дріжджів
  • 2-4 ст. ложки олії і трохи оливкової для змащування пирога
  • 200 г сушених білих грибів
  • 1 цибулина
  • сіль і чорний або червоний мелений перець

  • Приготування:
    Заздалегідь підготуємо тісто, 600 г борошна, дріжджів і 1,5 склянок теплої води. Після того, як воно, постоявши в теплому місці, підніметься, ми додаємо 1 ч. ложку солі і 2 ст. ложки соняшникової олії, і борошно що залишилося і мнемо його до тих пір, поки не буде відставати від стінок посуду і рук. І знову ставимо в тепле місце для підйому.
    Гриби миємо і варимо майже до готовності. Потім ріжемо на маленькі шматки і пасеруємо на сковороді разом з нашаткованою цибулею. Ближче до кінця солимо і перчимо за смаком.
    Ділимо тісто на дві частини. Одну розкачуємо, кладемо на деко, рівномірно розподіляємо начинку. Розкачати другу частину тіста, накриваємо наш пиріг, акуратно і щільно защипуємо краї, змащуємо верх оливковою олією і ставимо в розігріту до 200С духовку, де він печеться до готовності 25-30 хвилин.
    Готовий пиріг накриваємо чистою тканиною хвилин на 10-15.
    Сушені білі гриби - якщо їх немає - можна замінити печерицями. Грибний пиріг готовий.