Бабусині страви: "Грибний суп"

Бабусині страви: "Грибний суп"

Грибний суп - оригінальна та ароматна перша страва, яка допоможе урізноманітнити ваше меню.

Інгредієнти:

  • гриби - 150г
  • вода - 1 л.
  • картопля - 1 шт.
  • цибуля ріпчаста - 1шт.
  • молоко - 0,8 л.
  • сметана - 4 ст.л
  • масло вершкове - 1 ст.л
  • петрушка - 3 гілочки
  • кріп - 3 гілочки
  • перець чорний (мелений) - на смак

  • Спосіб приготування:

    1. Гриби очистити, добре промити, нарізати скибочками. Закип'ятити воду, опустити гриби і зварити до готовності.

    2. Ріпчасту цибулю очистити, дрібно нарізати і обсмажити до світло-золотистого кольору.

    3. Картоплю очистити, вимити та нарізати брусочками. Молоко закип'ятити.

    4. У грибний бульйон додати гаряче молоко, нарізану картоплю, обсмажену цибулю. Варити до готовності картоплі на повільному вогні. Посолити і поперчити.

    5. Зелень петрушки і кропу вимити, дрібно нарізати.

    6. Грибний суп подавати зі сметаною, посипати дрібно нарізаною зеленню.