Бабусині страви: "Гужери"

Бабусині страви: "Гужери"

Інгредієнти:

  • 1 стакан молока
  • 4 ст.ложки вершкового масла
  • 1 склянка борошна
  • 1 ч.ложки солі
  • 4 яйця
  • 1 стакан твердого тертого сиру
  • 1 ч. ложка гірчиці (дижонсьої)
  • щіпка чорного перцю
  • Для змащення:
    2 ст.ложки вершкового масла
    2 часточки часнику
    1 ст.ложка подрібненої петрушки

  • Спосіб приготування:

    У каструльці нагріти молоко і вершкове масло, довести до кипіння. Всипати борошно, сіль і перець, і все ретельно перемішати.
    Прибрати з вогню, перемішати гарненько і поставити на середній вогонь, пару хвилин помішуючи поварити.
    Трохи охолодити і вбити яйця по-одному, гарненько вимішувати. Потім додати сир і гірчицю. Деко застелити папером для випічки.
    За допомогою двох чайних ложок викладаємо гужери на деко на невеликій відстані один від одного.
    У розігріту до 220 градусів духовку поставити деко, і коли булочки збільшаться, зменшити температуру до 190 градусів, і випікати ще 12 хвилин до красивого рум'яного кольору.
    Підігріти масло з часником (можна в мікрохвильовці), додати зелень і змастити гужери.