Бабусині страви: "Хачапурі в мультиварці"

Бабусині страви: "Хачапурі в мультиварці"

Інгредієнти:

  • 1 кілограм борошна
  • 1.4 кілограма сиру (можна змішати сорти 300 грам російського і 1.1 кілограма адигейського, а також додати до них сіль за смаком і 100 грам вершкового масла)
  • 2 курячих яйця
  • 1 ст. ложка цукру
  • 50 грам маргарину
  • 1 чайна ложка солі
  • 100 грам соняшникової олії
  • 1 столова ложка гранульованих дріжджів

  • Спосіб приготування:

    Наливаємо півлітра води в миску, додаємо до неї одну столову ложку дріжджів і цукру. Вимішуємо масу, а потім додаємо до неї через 15 хвилин ложку солі.
    Наливаємо 100 грам соняшникової олії в окрему миску. Кладемо до нього маргарин. Підігріваємо масу на вогні, щоб розтопився маргарин. Виливаємо її в миску до дріжджів.

    Тепер просіюємо туди один кілограм борошна, замішуємо тепле тісто, накриваємо його рушником і чекаємо близько години, щоб воно піднялося.
    Цим часом розбиваємо курячі яйця, відокремлюємо у них жовтки від білків. Розминаємо сир, додаємо до нього вершкове масло і два яєчні білки.
    Яєчні жовтки змішуємо з трьома столовими ложками води і двома соняшникової олії.
    Готове тісто ділимо на чотири частини, розминаємо їх в коржик, кладемо в кожну з них сирну начинку. Після цього закриваємо начинку тістом, розминаємо хачапурі таким чином, щоб усередині його рівномірно розподілився сир.
    Змащуємо тепер хачапурі яєчним жовтком. Випікаємо його по 30 хвилин з кожного боку в мультиварці в режимі * випічка *, або по 25 хвилин в розігрітій до 250оС духовці.