Бабусині страви: "Хліб з черемшою на кефірі"

Бабусині страви: "Хліб з черемшою на кефірі"

Інгредієнти:

  • борошно: 350 г
  • кефір: 125 мл
  • вода: 125 мл
  • свіжі дріжджі : 20 г
  • сіль: 1 ч. ложка
  • цукор: 1/2 ч. ложки
  • черемша: 20 г
  • часник: 1 зубчик

  • Спосіб приготування:

    Кефір підігріти, щоб був теплим, і розвести у ньому дріжджі. Додати цукор, перемішати.

    Борошно посолити, зробити в ньому заглиблення і вилити туди кефір. Замішувати тісто, поступово доливаючи теплу воду. Місити доти, поки тісто не стане гладким і не перестане липнути до країв посудини.

    Сформувати з тіста кульку, посипати борошном, викласти в чисту посудину і накрити рушничком. Залишити тісто хвилин на 30-40 у теплому місці, щоб підійшло.

    Після того, як тісто збільшиться в об’ємі вдвічі, його треба ще раз перемісити і розкачати в прямокутник.

    Черемшу помити і дрібно нарізати. Часник почистити і теж дрібно нарізати. Викласти їх на тісто, згорнути рулетом і викласти зрізом донизу на деко.

    Посипати борошном, накрити рушником і залишити в теплому місці ще на 45 хвилин.

    Випікати хліб у розігрітій до 175 градусів духовці 45-50 хвилин.

    * Важливо, щоб кефір не був надто гарячим, бо дріжджі загинуть від високої температури.

    * Готовність хліба можна перевірити, постукуючи по ньому – якщо з’являється пустотний звук, значить, хліб вже спечений.