Бабусині страви: "Хлібна косичка з песто"

Бабусині страви: "Хлібна косичка з песто"

Інгредієнти:

  • борошно - 2,5 склянки
  • вода (тепла) - 1 склянка
  • дріжджі - 2 ч. ложки
  • оливкова олія - 1 ст. ложка
  • соус песто - 0,5 склянки
  • сир (тертий) - 2 ст. ложки
  • рослинна олія - для змащування деко
  • сіль - 1 ч. ложка

  • Спосіб приготування:

    У дріжджі додайте теплу воду, залиште на 10 хвилин.

    Додайте борошно, олію і сіль, перемішайте.

    Замісіть тісто і залиште на деякий час у теплому місці.

    Тісто розкатайте в великий прямокутник і змастіть соусом песто.

    Скрутіть в рулет і защипніть краї.

    Розріжте «ковбаску» по середині і скрутіть в косичку.

    Викладіть на змащене олією деко і залиште на 30 хвилин.

    Посипте сиром.

    Випікайте в нагрітій до 220 °C духовці 25 хвилин або до золотистої скоринки.