Бабусині страви: "Хрумка фарширована картопля"

Бабусині страви: "Хрумка фарширована картопля"

Інгредієнти:

  • картопля: 6 шт.
  • шинка: 150 г
  • твердий сир: 50 г
  • зелень петрушки: півпучка
  • зелена цибуля: півпучка
  • цибуля: 1 шт.
  • яйце: 1 шт.
  • борошно: 3 ст. ложки
  • вершкове масло: 1 ст. ложка
  • олія: для смаження
  • мелений перець чилі, сіль, чорний мелений перець : за смаком, листя салату: для оздоблення

  • Спосіб приготування:

    Картоплю зварити в мундирах до готовності, слідкуючи, щоб вона не розварилася. Охолоджену картоплю почистити та розрізати навпіл впоперек.
    Акуратно вибрати м’якоть з кожної половинки, щоб можна було нафарширувати картоплю начинкою. Порізати м’якоть картоплі кубиками.
    Цибулю почистити, помити та дрібно нарізати. Шинку нарізати малесенькими кубиками. Розігріти на сковороді вершкове масло та обсмажити цибулю разом з шинкою до золотистого кольору.
    Зелень петрушки та зелену цибулю помити, обсушити й дрібно нарізати. Додати зелень до цибулі з шинкою і акуратно перемішати.
    Твердий сир потерти на великій тертці. Додати до начинки твердий сир, порізану кубиками картоплю, посолити і поперчити за смаком, приправити перцем чилі й перемішати.
    Збити яйце та всипати борошно на окрему тарілочку. Розігріти на сковороді достатню кількість олії.
    Нафарширувати половинки картоплин начинкою та акуратно скласти їх докупи. Обваляти кожну картоплину в борошні, тоді в яйці, тоді знову в борошні та обсмажити на олії з усіх сторін до золотистого кольору.
    Листя салату помити і обсушити. Викласти салат на тарілку, а зверху викласти картоплю.