Бабусині страви: "Кабачкова запіканка з куркою та домашнім сиром"

Бабусині страви: "Кабачкова запіканка з куркою та домашнім сиром"

Інгредієнти:

  • Одна варена куряча грудка
  • 2 невеликих кабачка
  • 1 цибулина
  • 1-2 зуб. часнику
  • 2 яйця
  • 250 гр. домашнього сиру
  • 250 гр. твердого тертого сиру
  • 100 мл. вершків
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

  • Спосіб приготування:

    Філе грудки зварити і нарізати середніми кубиками.
    Кабачки почистити, половину одного кабачка нарізати круглими тонкими шайбочки (і поки відкласти, вони нам знадобляться для прикраси запіканки), решта кабачків нарізати великими кубиками.
    Цибулину очистити, нарізати півкільцями або чвертькільцями, обсмажити до легкої золотистої скоринки, додати очищений і подрібнений часник і нарізані кубиками кабачки - тушкувати хвилин 5-8, трохи посолити.
    Яйця злегка збити, додати домашній сир, вершки, більшу частину твердого сиру, перемішати, посолити, поперчити (за бажанням додати улюблену приправу).
    Кабачкову суміш змішати з нарізаною грудкою і викласти у форму для запікання, змащену вершковим маслом, залити сирною масою і рівномірно розподілити, красиво викласти відкладені кабачкові шайбочки поверх усієї маси і посипати тертим сиром.
    Запікати хвилин 30 в нагрітій духовці при t ~ 180-200 градусів.