Смачний і простий в приготуванні суп.
Інгредієнти:
Спочатку готуємо фрикадельки. Фарш викласти в глибоку миску, додати потерту на дрібній терці цибулю, яйце, сіль, чорний мелений перець. Потім все слід добре перемішати, вибити, щоб фарш став в’язким і тримався купи.
Щоб фарш став ще густішим, я додала 2 ст. л. борошна. Це доречно, якщо готуються фрикадельки з курячого фаршу. Якщо використовується яловичий чи свинний фарш, це робити не обов’язково.
Фарш ще раз добре вибити і мокрими руками сформувати фрикадельки. Покласти їх в холодильник.
Кабачки помити і нарізати кубиками зі стороною 1,5-2 см.
Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву – кубиками, кружальцями або натерти на терці.
Помідори опустити на 20 с. в киплячу воду і зняти з них шкірку, після чого порізати невеликими кубиками.
На сковорідці розігріти трошки рослинної олії, викласти порізані кабачки і обсмажити їх на великому вогні, періодично помішуючи. Я смажила кабачки приблизно 10 хв.
На окремій сковорідці на рослинній олії спасерувати цибулю та моркву.
До цибулі і моркви додати порізані помідори і протушкувати все разом 10 хв.
В каструлю з киплячою водою (2,5-3 л) висипати рис. Поварити 5 хв.
Після того додати обсмажені кабачки і тушковані овочі (цибуля, морква, помідори). Вміст каструлі довести до кипіння, добре посолити і варити 5 хв.
Потім до супу додати фрикадельки і лавровий лист. Довести до кипіння, зібрати піну і варити ще 10 хв.
Після цього суп поперчити, при потребі досолити і додати подрібнену зелень кропу і петрушки. Суп ще раз довести до кипіння і відставити з вогню. Кабачковий суп з фрикадельками готовий. Подавати суп можна зі сметаною.