Бабусині страви: "Кабачковий суп з фрикадельками"

Бабусині страви: "Кабачковий суп з фрикадельками"

Смачний і простий в приготуванні суп.
Інгредієнти:

  • кабачки - 700 г
  • помідори - 300-400 г
  • ріпчаста цибуля - 150 г
  • морква - 150 г
  • рис - 3 ст. л.
  • зелень кропу - 1 пучок
  • зелень петрушки - 1 пучок
  • лавровий лист - 1 шт.
  • рослинна олія для смаження
  • фарш (у мене курячий) - 500 г
  • яйця - 1 шт.,ріпчаста цибуля - 100 г,сіль, чорний мелений перець

  • Спочатку готуємо фрикадельки. Фарш викласти в глибоку миску, додати потерту на дрібній терці цибулю, яйце, сіль, чорний мелений перець. Потім все слід добре перемішати, вибити, щоб фарш став в’язким і тримався купи.
    Щоб фарш став ще густішим, я додала 2 ст. л. борошна. Це доречно, якщо готуються фрикадельки з курячого фаршу. Якщо використовується яловичий чи свинний фарш, це робити не обов’язково.
    Фарш ще раз добре вибити і мокрими руками сформувати фрикадельки. Покласти їх в холодильник.
    Кабачки помити і нарізати кубиками зі стороною 1,5-2 см.
    Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву – кубиками, кружальцями або натерти на терці.
    Помідори опустити на 20 с. в киплячу воду і зняти з них шкірку, після чого порізати невеликими кубиками.
    На сковорідці розігріти трошки рослинної олії, викласти порізані кабачки і обсмажити їх на великому вогні, періодично помішуючи. Я смажила кабачки приблизно 10 хв.
    На окремій сковорідці на рослинній олії спасерувати цибулю та моркву.
    До цибулі і моркви додати порізані помідори і протушкувати все разом 10 хв.
    В каструлю з киплячою водою (2,5-3 л) висипати рис. Поварити 5 хв.
    Після того додати обсмажені кабачки і тушковані овочі (цибуля, морква, помідори). Вміст каструлі довести до кипіння, добре посолити і варити 5 хв.
    Потім до супу додати фрикадельки і лавровий лист. Довести до кипіння, зібрати піну і варити ще 10 хв.
    Після цього суп поперчити, при потребі досолити і додати подрібнену зелень кропу і петрушки. Суп ще раз довести до кипіння і відставити з вогню. Кабачковий суп з фрикадельками готовий. Подавати суп можна зі сметаною.