Бабусині страви: "Кальцоне з куркою та овочами"

Бабусині страви: "Кальцоне з куркою та овочами"

Кальцоне (Calzone) - це один з різновидів піци, зовні дуже нагадує своєрідний пиріжок і виготовляється у вигляді півмісяця. Цей різновид піци дуже поширений в центральних і південних районах Італії, і подається до столу як своєрідна закуска. Як правило, рецептів приготування кальцоне, як і рецептів піци, безліч. Цей варіант вам неодмінно сподобається!
Інгредієнти:

  • ДЛЯ ТІСТА:
  • 450 г борошна
  • ~ 1-1.5 ст. теплого молока
  • 2 ч. л. дріжджів
  • 1 яйце
  • 0,5 ч.л. солі
  • 0.5 ч.л. цукру
  • 1 ст. л. майорану
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • Для начинки:
  • 400 г курячих грудок
    сіль, 1/2 ч.л. перцю чилі
    1/2 ч. л. червоного солодкого перцю
    -----------------------------
    1 червоний перець
    200г грибів
    2 цибулини
    1 цукіні (~ 200г)
    1 ч. л. майорану або орегано
    масло для смаження
    2 зубчики часнику (за смаком)
    250 г томатного пюре
    200 г сиру (моцарелла)


  • Спосіб приготування:

    Тісто:
    У невеликій кількості теплого молока розвести дріжджі і цукор і дати вистоятися 10 хв. Потім влити в борошно, додати масло, сіль, яйце, майоран, розмішати, потім поступово вливаючи молоко, замісити тісто. Поставити в тепле місце, щоб тісто піднялося.

    Начинка:
    Нарізати куряче філе на кубики, додати сіль, перець чилі і солодкий перець.
    Овочі нарізати як подобається.
    Обсмажити м'ясо, в процесі смаження додати перець і цукіні, смажити ще пару хвилин і зняти з вогню.
    В іншій сковорідці обсмажити цибулю та гриби.
    Поєднати вміст обох сковорідок, додати часник, томатне пюре (якщо томатне пюре занадто рідке, то варити до загустіння, потім додати до овочів), посипати майораном, посолити і тушкувати хв 5. Осудити.

    Тісто розділити на 4 частини.
    Розкачати тісто в круглий пласт, розкласти фарш на одну сторону тіста, посипати тертим сиром, накрити іншою стороною, защипати краї.
    Форму для запікання змастити маслом, перекласти кальцоне на форму.
    Верх змастити жовтком або сумішшю томатного пюре з парою ложок оливкової олії.
    Випікати до золотистої скоринки.