Бабусині страви: "Канапе з червоною рибою і сирним кремом"

Бабусині страви: "Канапе з червоною рибою і сирним кремом"

Інгредієнти:

  • 8 шматків житнього хліба (або житнього з висівками)
  • 1 ст.ложка швидкорозчинного желатину
  • 1 свіжий не великий огірок
  • 2 баночки вершкового сиру
  • 200 г слабосоленої сьомги (форелі, лосося, кети)
  • пів пучка кропу
  • сік від пів лимона
  • 150 г. вершків 33% жирності
  • сіль за смаком
  • перець черий за смаком

  • Спосіб приготування:

    Огірок очистити від шкіри і насіння, дрібно нарізати, кріп подрібнити.
    З половини лимона вичавити сік, додати 100 мл.теплой води і розвести в ньому столову ложку швидкорозчинного желатину, зперемішати до повного розчинення.
    У чашці збити за допомогою блендера сир, вершки, огірок і кріп, додати розчинений желатин, ще раз збити, прибрати масу в холодильник.
    Хліб нарізати на шматочки будь-якої форми.
    Рибу нарізати на тонкі шматочки. На хліб викласти сирний крем, зверху шматочок риби, прикрасити лимонною цедрою, зеленню.