Бабусині страви: "Капустяні деруни"

Бабусині страви: "Капустяні деруни"

Інгредієнти:

  • свіжа капуста: 1 невелика головка
  • морква: 1 шт.
  • яйце: 2 шт.
  • борошно: 2-3 ст. ложки
  • чорний мелений перець та сіль: за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Капусту помити, розрізати на кілька частин і змолоти на м’ясорубці. Моркву помити, почистити, натерти на великій тертці й перемішати з капустою.

    2. Додати цілі яйця, посолити поперчити і поступово досипати просіяне борошно, ретельно перемішуючи, поки тісто не набуде потрібної густини (таке, як на оладки).

    3. Смажити деруни на гарячій олії з обох боків до утворення рум’яної скоринки.

    * Якщо капуста дуже соковита, можна попередньо її нашаткувати, посолити і перемнути, щоб пустила сік. Тоді відтиснути і змолоти на м’ясорубці або подрібнити у блендері.