Бабусині страви: "Капустяний пиріг"

Бабусині страви: "Капустяний пиріг"

Інгредієнти:

  • 850 г борошна
  • 8 г сухих дріжджів
  • 2 ст. ложки олії в тісто і ще кілька для смаження капусти
  • трохи оливкової олії для змащування пирога
  • 1 качан капусти
  • 1 цибулина
  • пучок кропу
  • сіль і мелений чорний перрец - за смаком

  • Приготування:

    Заздалегідь займемося тістом. Замішуємо його з дріжджів, борошна і 1,5 склянок теплої води, ставимо в тепле місце для підйому. Коли підніметься, додаємо сіль, олію і ще раз добре вимішуємо. Після чого знову ставимо в тепле місце для другого підйому.
    А поки займемося начинкою. Нашаткуєм досить тонко капусту, подрібнити цибулю і на невеликому вогні посмажимо в сковороді з олією до готовності, але так, щоб капуста ще похрустувала.
    Готове тісто ділимо на дві частини. Одну розкачуємо і ставимо на деко, на неї - капустяну начинку. Накриваємо другою частиною тіста, добре защипуємо краї. Верх змащуємо оливковою олією і ставимо в розігріту до 200С духовку, де і печеться пиріг до готовності близько півгодини. Капустяний пиріг готовий.