Бабусині страви: Карамелізована полуниця "Смак спокуси"

Бабусині страви: Карамелізована полуниця "Смак спокуси"

Інгредієнти:

  • 250 г полуниці
  • 25 г коричневого цукру
  • 20 г вершкового масла
  • 2 щіпки кайенского перцю
  • 1 ст.л. лимонного соку

  • Спосіб приготування:

    Перш за все, оформити келихи для шампанського гостро-цукровою присипкою. Змішати цукор з кайенским перцем. Краї келихів занурити в лимонний сік, потім в цукор і дати присипці підсохнути. Перед подачею обережно налити шампанське в келихи.
    Полуницю промити, видалити хвостики і розрізати на 2 або 4 частини, залежно від розміру. Розтопити вершкове масло на сковороді з антипригарним покриттям. У сковороду всипати цукор, що залишився, змішаний з кайенским перцем і злегка його розплавити, покласти в сковороду полуницю і акуратно струшуючи прогріти полуницю протягом 2-3 хвилин, щоб полуниця була з усіх боків покрита карамеллю, і зняти з вогню. Подавати відразу ж з охолодженим рожевим шампанським.