Бабусині страви: "Картопля Дофіне"

Бабусині страви: "Картопля Дофіне"

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі
  • 1 яйце
  • 1 склянку молока
  • 200 г тертого сиру Чеддер
  • 45 г вершкового масла
  • 1/2 ч. ложки солі
  • Щіпка чорного перцю
  • Щіпка мускатного горіха
  • 1 зубчик часнику

  • Спосіб приготування:

    Очистіть картоплю і наріжте його тонкими кружечками. Посоліть, поперчіть за смаком, додайте мускатний горіх і половину натертого сиру. Все перемішайте.
    Влийте в картоплю молоко і розбийте яйце. Добре перемішайте.
    Посуд для запікання картоплі натріть часником і змастіть маслом. Тепер викладіть в нього картопляну суміш, а зверху посипте сиром, що залишився. Вершкове масло поріжте на невеликі шматочки і покладіть зверху.
    Посуд з картоплею поставте в заздалегідь добре розігріту духовку приблизно на 40 хвилин.
    Коли картопля стане м'ягкою, а зверху з'явиться золотава скоринка - страва готова.