Бабусині страви: "Картопля з грибами в горщиках"

Бабусині страви: "Картопля з грибами в горщиках"

Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг
  • цибуля ріпчаста - 1 шт
  • шампіньйони - 300 г
  • вершки (10%) - 250 мл
  • спеції (сіль, перець, мускатний горіх, коріандр, імбир - за смаком)
  • сир твердий - 100 г

  • Спосіб приготування:

    1. Картоплю нарізати кружальцями.
    2. Цибулю нарізати соломкою.
    3. Гриби на половинки (великі на четвертинки).
    4. Укласти в горщик шарами. Спочатку картопля, потім цибулю та гриби. Шари розподілити так, щоб вийшло по два шари картоплі, цибулі та грибів в одному горщику.
    5. Приготувати заливку. У вершки додати сіль, перець і спеції.
    6. Залити кожен горщик.
    7. Поставити горщики в розігріту до 200 градусів духовку і готувати хвилин 30-40.
    8. Хвилин за 5 до готовності посипати тертим сиром, і залишити в духовці.