Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Картоплю вимити щіткою, покласти в каструлю, залити водою, довести до кипіння і варити 40-45 хвилин.
Насіння коріандру і перець покласти на розігріту суху сковороду, і обсмажувати на середньому вогні, струшуючи 2-3 хвилини. Потім, покласти в ступку (або блендер), додати сіль, Разтереть досить дрібно.
Одну чайну ложку спецій відкласти окремо (для панірування).
Готову картоплю відкинути на друшляк, обдати холодною водою, очистити від шкірки і розтовкти (блендер не використовувати!). Додати розтерті спеції, вершкове масло, яйця, нарубану кинзу, і змішати все до однорідної маси. Якщо потрібно досолити. Поставити картопляну масу на 15-20 хвилин у холодильник, з охолодженої маси краще ліпляться котлети.
Подрібнити крекери в блендері (або ступці), додати до них відкладену 1 ч.л. спецій, перемішати.
Дістати картопляне пюре з холодильника, руки змазати рослинноюю олією, наліпити котлетки, розміром з яйце.
Обваляти котлети в суміші з крекерів зі спеціями.
Розігріти в невеликій сковороді рослинну олію шаром приблизно в 1.5 см. Обсмажити котлети невеликими порціями на сильному вогні до золотистого кольору, по 2 хвилини з кожного боку.
Готові котлети викладайте на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.