Бабусині страви: "Картопляні зрази з куркою під грибним соусом"

Бабусині страви: "Картопляні зрази з куркою під грибним соусом"

Інгредієнти:

  • Куряче філе 1 шт.
  • Картопля 700 г.
  • Морква 1/2 шт
  • Корінь петрушки 20 г
  • Борошно 50 г
  • Для соусу:
  • Гриби 200 г
  • Лук 1/2 шт
  • Часник 1 зуб.
  • Борошно 1 ст.л.
  • Масло для смаження

  • Спосіб приготування:

    Куряче філе нарізаємо шматками і відварюємо в невеликій кількості води з корінням. Окремо відварюємо картоплю.
    З готового картоплі готуємо пюре додаючи картопляний відвар і борошно.
    Відварену курку з коріннями пропускаємо через м'ясорубку додавши смажену цибулю з часником і приправи.
    Тепер з картопляного пюре робимо коржі і загортаємо в них фарш. Обсмажуємо в гарячому маслі.

    Готуємо соус. Очищені печериці відварюємо з лимонною кислотою 10 хвилин., Відкидаємо на сито і даємо охолонути.
    Дрібно нарізаємо цибулю і часник, обсмажуємо в маслі.
    У сотейнику нагріваємо масло і обсмажуємо борошно до світло коричневого кольору, потім тонкою цівкою додаємо бульйон безперервно помішуючи. Потім додаємо частину цибулі з часником і дрібно нарізані гриби. Солимо за смаком.