Бабусині страви: "Картопляна запіканка з грибами"

Бабусині страви: "Картопляна запіканка з грибами"

Інгредієнти:

  • печериці свіжі 200г
  • картопля відварна 500г
  • цибуля 120г
  • сметана 100г
  • сир 150г
  • сіль за смаком
  • перець за смаком
  • рослинна олія для смаження

  • Спосіб приготування:

    Картоплю очистити, нарізати кружечками. Гриби нарізати пластинами, обсмажити на олії 10-15 хвилин до випарювання рідини, викласти зі сковороди. Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити на олії. У змащену олією жароміцну форму викласти половину картоплі, посолити, поперчити. Змастити сметаною. Зверху викласти гриби, посолити, поперчити. Знову змастити сметаною. Потім покласти шар цибулі. А зверху другу половину картоплі. Посипати натертим на крупній тертці сиром і поставити в розігріту до 180С духовку. Через 20 хвилин страву вийняти з духовки, остудити, подавати. В рецепті картопляної запіканки з грибами замість сметани можна використовувати домашній майонез.