Бабусині страви: "Картопляний пиріг з грибами"

Бабусині страви: "Картопляний пиріг з грибами"

Інгредієнти:

  • Картопля - 600 г
  • Борошно - 3 ст. ложки
  • Рослинна олія - 4 ст. ложки
  • Петрушка - 2-3 гілочки
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Гриби морожені - 200-300 г
  • Або гриби свіжі - 200-300 г
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 шт.

  • Приготування:

    Гриби розморозити. Якщо свіжі, то помити і нарізати за бажанням.
    Помити і відварити у мундирі картоплю до готовності.
    Цибулю ріпчасту очистити і помити. Нарізати на кубики.
    Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Обсмажити на середньому вогні, помішуючи, цибулю і гриби 7-10 хвилин. Посолити і поперчити за смаком. Перемішати. Зняти з вогню.
    Включити духовку. Картоплю очистити добре теплою.
    Розім'яти картоплю в пюре, посолити.
    Додати 2 ст. ложки рослинного масла і борошно.
    Замісити картопляне тісто.
    Форму змастити маслом і присипати борошном. Викласти в неї рівним шаром з бортиками підготовлену картопляну масу.
    На картоплю покласти грибну начинку. Поставити форму в духовку на середню полицю. Випікати картопляний пиріг при температурі 160-180 °С близько 20 хвилин.
    Готовий картопляний пиріг вийняти з духовки, посипати рубаною зеленню, прикрасити майонезом.