Бабусині страви: "Картопляний рулет"

Бабусині страви: "Картопляний рулет"

Інгредієнти:

  • картопля - 600 г
  • молоко - 3 скл
  • яйце - 3 шт
  • борошно - 1 скл.
  • кмин - 1 ст. л.
  • сухарі панірувальні - 2 ст. л.
  • масло вершкове - 50 г
  • сіль
  • перець чорний (мелений)
  • фарш м'ясний 250 г
  • гриби 250 г
    цибуля ріпчаста - 1 шт
    сир плавлений або твердий - 150 г
    зелень - 1 пуч.


  • Спосіб приготування:

    Картоплю відварити до готовності. Смажимо дрібно нарізану цибулину, додаємо фарш і гриби, смажимо до готовності. Злити воду з картоплі, додати вершкове масло, склянку теплого молока, потовкти, збити міксером. Додати борошно, сіль, перець, 3 яйця, знову добре збиваємо. Додаємо 2 склянки теплого молока, розмішуємо. Виходить рідке тісто. Деко застеляємо пекарським папером, змащуємо вершковим маслом, посипаємо сухарями і приправою для картоплі. Виливаємо тісто, посипаємо кмином. У розігріту духовку до 180 градусів ставимо на 15 хвилин (до рум'яності).

    Тісто виходить дуже ніжне, трохи важко з ним працювати, щоб не порвалося, можете додати борошна, тоді ці проблеми зникнуть. Однак без борошна воно буде намагато ніжнішим. На робочу поверхню застеляємо фольгу, і прямо з папером перевертаємо на неї основу, папір знімаємо, викладаємо фарш з грибами, тертий сир і дрібно нарізану зелень. Акуратно, допомагаючи фольгою, згортаємо рулет, якщо десь тісто і трісне, це легко потім можна підправити. Щільно загортаємо у фольгу, як цукерку, і ще на 15 хвилин у духовку. Виймаємо, розгортаємо. Нарізаємо порційними шматочками, не дуже тонкими (в холодному вигляді можна тоненько).