Бабусині страви: "Кассата"

Бабусині страви: "Кассата"

Інгредієнти:

  • Морозиво ванільне - 0,7 кг
  • Цедра лимона - з одного плоду
  • Цукати (ананас, папайя, манго) - 100 г.
  • Ожина - 0,5 ст
  • Лохина - 0,5 ст.
  • Смородина червона заморожена - 0,5 ст.
  • Смородина чорна заморожена - 0,5 ст.
  • Малина - кілька ягід
  • Фісташки не солоні смажені - 2 хороші жмені
  • Шоколад чорний - до 50 г
  • Мед або кленовий сироп для подачі

  • Спосіб приготування:

    1. Необхідно розтопити морозиво до м'якої консистенції (не рідкої!), Щоб легко вмішати в нього ягоди. Для цього найкраще скористатися мікрохвильовою піччю. Поставити потужність на максимум і відстежувати процес розморожування через кожні 10-15 секунд, довести до потрібної форми.
    2. Морозиво все ще холодне і досить м'яке, тоді саме час всипати в нього цукати, всі ягоди, цедру лимона, рубані фісташки (інші горіхи) і шоколад, можна додати лікер за смаком. Швидко і ретельно перемішати, перекласти у форму або контейнер, накрити харчовою плівкою або кришкою і прибрати в морозильну камеру години на 4.

    У замороженому вигляді кассата може зберігатися більше 1 місяця.

    Десерт повторному заморожуванню не підлягає. (При навіть недовгому розморожуванні і в разі розталого морозива порушується структура, утворюються кристали льоду.)
    3. Подавати кассату, нарізаючи порційно, при бажанні, поливати медом або кленовим сиропом і посипати горішками. Перед тим як пригощатися десертом, можна дати йому трохи підтанути.