Бабусині страви: "Кавові булочки з марципанами"

Бабусині страви: "Кавові булочки з марципанами"

Інгредієнти:

  • 600 гр борошна
  • 1 ч.л. сухих дріжджів
  • 250 мл молока
  • 3 ст.л. лікеру амаретто
  • 6 капсул зеленого кардамону (або 1 ч.л. меленого кардамону)
  • 2 ст.л. розчинної кави
  • 50 гр верш.масла
  • 1 яйце
  • 10 гр ван.цукру
  • 50 цукру
  • щіпка солі

    Для начинки:
    250 гр мигдалю очищеного сушеного
    250 гр цукрової пудри
    1 ст.л. лікеру амаретто
    30 мл теплої кип'яченої води

    Для глазурі:
    50 гр темного шоколаду
    1 ст.л. вершків 33-38%
    1 ст.л. вершкового лікеру

    Для прикраси:
    рубані фісташки

    А також:
    10 мл теплої кави


  • Спосіб приготування:

    ТІСТО: Розкрити капсули кардамона, вийняти насіння і обсмажити на сухій розжареній сковороді до появи запаху. Змолоти кардамон в ступці. (Можете скористатися меленим кардамоном.)
    Борошно просіяти. Каву розчинити в лікері. Змішати яйця з цукром, ванільним цукром і кавою з лікером і злегка збити віночком. Масло розтопити і злегка остудити.
    У мисці змішати 150 гр борошна з теплим молоком (38 *) і дріжджами. Поставити в тепле місце на 20 хвилин (до появи шапочки).
    В опару влити яєчно-кавову суміш, масло, всипати борошно і кардамон, замісити однорідне гладке тісто. Прибрати на підйом в тепле місце на 1:00 15 хвилин (або до збільшення обсягу в 2 рази), обмяти і дати вдруге підійти протягом години.

    НАЧИНКА: Очищений мигдаль змолоти на борошно. Поєднати в чаші з цукровою пудрою і, заважаючи рукою, поступово вливати воду з лікером до утворення густої однорідної маси. Обернути плівкою і прибрати в холод до потреби.
    Розділити тісто на 12 кульок (~ по 91 гр. кожен). Кожну кульку розпластати в коржик, покласти в центр трохи начинки, защипнути краєчка. Аналогічним чином поступити з усім тістом. Формування булочок може бути будь-яке.
    Дати постояти на столі 10 хвилин. Збризкати трохи теплою кавою і випікати в гарячій (180 * С) духовці 15 хвилин. Остудити, покрити глазур'ю і посипати рубаними фісташками.

    ГЛАЗУРЬ: Підігріти вершки з лікером, не доводячи до кипіння і розпустити в суміші шоколад.