Бабусині страви: "Кефірно-заварні млинці з апельсиновим соусом"

Бабусині страви: "Кефірно-заварні млинці з апельсиновим соусом"

Інгредієнти:

  • кефір 3,2% 300 мл
  • окріп 250 мл
  • борошно 250 г
  • яйце 4 шт.
  • сіль 0,5 ч. л.
  • цукор 1 ст. л.
  • сода 0,5 ч.л.
  • рослинна олія 3 ст. л.
  • для соусу
  • 1 апельсин
  • 0,5 лимона
    25г вершкове масла
    2 ст л цукру
    50 мл апельсинового лікеру

  • Спосіб приготування:

    Апельсин і лимон вимити, висушити. З апельсина тонко зняти цедру, вичавити сік з цитрусових.
    У маленьку каструлю покласти цукор, масло і цедру. Довести до кипіння і готувати 2 хвилини.
    Влити сік, кип'ятити на слабкому вогні 5 хвилин.
    Зняти з вогню, остудити.
    Збити яйця з цукром і сіллю в пухку масу.
    Не перестаючи збивати, додати борошно і рослинну олію. Погасити соду в кефірі і влити в тісто, збити. Не перестаючи збивати, вливаємо киплячу воду.
    Випікати тонкі млинці.
    Вмочити млинці з одного боку в приготовлений соус і скласти в трикутник.
    Помістити трикутники в широку сковорідку, залити залишками соусу.
    Додати лікер і підпалити, процес дуже швидкий, коли полум'я згасне можна подавати.