Бабусині страви: "Кекс яблучно-черешневий з корицею та коньяком"

Бабусині страви: "Кекс яблучно-черешневий з корицею та коньяком"

Інгредієнти:

  • Тісто:
  • 3 середніх яйця
  • 200 гр. цукру
  • 150 гр. вершкового масла
  • 100 гр. сметани 25% (тим жирніше, тим краще)
  • 100 гр. вершків 35%
  • 180 гр. борошна
  • 70 гр. кукурудзяного крохмалю (можна картопляний)
  • 1 ст.л. коньяк (можна будь-який алкоголь, добре виходить з амаретто чи ромом)
  • ванілін
  • щіпка солі
    1/2 ч.л. розпушувача
    2 ст.л маку
    цедра мандарина (зацукрована)
    кориця

    Начинка:
    Може бути будь-яка, на ваш смак, будь-які фрукти. Тут свіжа черешня і яблука, рубаний мигдаль.

  • Спосіб приготування:

    Тісто
    Збити вершкове масло кімнатної температури з цукром і ваніліном в пишну білу масу, влити коньяк, потім додати по одному яйця (ретельно перемішуйте тісто в перервах!).
    Окремо змішати борошно, крохмаль, сіль і розпушувач. В вершкову масу додати половину сухої суміші, перемішати, потім додати половину сметани, знову перемішати до однорідності, додати решту борошна, і решту сметани. Далі покласти корицю (справа смаку - хто скільки любить), цедру мандарина (апельсина, лимона) і мак.

    До отриманого тіста додати збиті вершки, акуратно перемішати.
    У форму (силіконову) викласти половину тіста, розкласти фрукти і накрити рештою тестом. Кекс підніметься, тому не заповнюйте форму до країв!! Відправляємо нашу смакоту в розігріту до 180 градусів духовку на 45-60 хв. Виходить неймовірно ніжним і смачним.