Бабусині страви: "Консервовані лимони"

Бабусині страви: "Консервовані лимони"

Шукаєте рецепт оригінальної закуски на зиму? Зверніть увагу на рецепт консервованих лимонів.

  • Інгредієнти:
    лимони - за смаком,
    сіль - залежно від кількості лимонів.

  • Спосіб приготування:
    Лимони помийте, зріжте кінці, щоб верхівка і основа були плоскими. Надріжте лимон хрест-навхрест, не дорізаючи до кінця.
    Розкрийте лимони. Всередину покладіть по 0,5 ст. ложки солі.
    Щільно укладіть лимони в стерилізовану банку, додайте ще 1 ст. ложку солі. Добре придавіть лимони ступкою, щоб вони дали сік. Натискайте на лимони до тих пір, поки сік не заповнить майже всю банку. Якщо соку не вистачає, окремо вичавіть сік з лимонів і залийте в банку.
    Закрутіть банку стерилізованою кришкою. Зберігайте 1 тиждень при кімнатній температурі, після чого поставте в холодильник.