Бабусині страви: "Короп, запечений у сметані з часником"

Бабусині страви: "Короп, запечений у сметані з часником"

Інгредієнти:

  • короп - 1 кг
  • сметана - 400 г
  • цибуля - 1 шт.
  • часник - 3 зубці
  • лимон і зелень кропу за смаком
    сіль і чорний мелений перець за смаком
    соняшникова олія - для поливання

  • Спосіб приготування:

    1. Свіжого коропа почистіть, випотрошіть і ретельно помийте. Натріть з усіх боків чорним меленим перцем і сіллю.

    2. Цибулю почистіть і дуже дрібно поріжте. Половину цибулі викладіть на деко, застелене фольгою. На цибулю викладіть рибу. Всередину і наверх риби покладіть залишився цибулі.

    3. Змастіть коропа сметаною і щільно загорніть у фольгу.

    4. Запікайте в нагрітій до 180-200 °С духовці до рум’яної скоринки. Через 30 хвилин після початку запікання відкрийте фольгу, полийте рибу соняшниковою олією з подрібненим часником і зеленню кропу.

    5. При подачі на стіл прикрасьте рибу подрібненою зеленню і оформіть скибочками лимона.