Бабусині страви: "Коржики з соусом песто, куркою та шинкою"

Бабусині страви: "Коржики з соусом песто, куркою та шинкою"

Інгредієнти:

  • Лаваш
  • Куряче філе запечене
  • Шинка
  • Сир «Едам» (або будь-який інший, який добре плавиться)
  • Масло вершкове + оливкова олія - для обсмажування
  • Для соусу песто:
  • базилік - 2 пучка,
  • петрушка - 1 пучок,
  • сир Пармезан (можна замінити будь-яким твердим сиром) - 70-80 г
  • кедрові горішки - 2 столові ложки
  • часник - 3-4 зубчики,
    оливкова чи рослинна олію - 100-120 мл,
    сіль


  • Спосіб приготування:

    1) Готуємо соус. Базилік і петрушку вимити й обсушити. Сир натерти на тертці. Часник очистити і дрібно порізати. Кедрові горішки можна обсмажити на сковороді без масла, але можна залишити, як є. Соус можна розтирати товкачем або ложкою в мисці або подрібнити за допомогою блендера або кухонного комбайна. Всі інгредієнти скласти в чашу блендера, додати сіль, налити олію і подрібнити на середній швидкості до однорідної маси.
    Готовий соус можна зберігати в герметично закритій ємності до 5 днів або до 1 місяця в морозилці.

    Для того, щоб спробувати трохи інші, не менш цікаві відтінки соусу "Песто", замість базиліка можна взяти:
    - 2 частини кінзи і 1 частина петрушки;
    - 2 частини шпинату і 1 частина базиліка
    2) Лаваш змастити соусом песто (розмір коржиків залежить від вашого апетиту). На одну сторону коржа покласти натертий на крупній тертці сир, на сир - нарізане запечене м'ясо курки, на м'ясо - сир, накрити другою половиною коржа, і обсмажити корж з двох сторін по 2 хвилини на міксі вершкового масла і оливкової олії (на кожну корж розтоплюємо 1 ст.л. вершкового масла + 1 ст.л. оливкової олії)
    Подаємо коржики відразу, в гарячому вигляді!
    3) Другий варіант - замість курячого м'яса покласти нарізану шинку.