Бабусині страви: "Корзиночки на закуску"

Бабусині страви: "Корзиночки на закуску"

Інгредієнти:

  • Кошики:
  • Масло вершкове - 100 гр (холодне).
  • Борошно - 200 гр.
  • Сіль - щіпка.
  • Вода крижана - 4 ст.л.
  • САЛАТ:
  • Відварне м'ясо (яловичина) - 300 гр.
  • Морква - 2 шт.
  • Яблуко (не солодке) - 2 шт.
  • Зелень свіжа (кріп, петрушка) - 1 пучок
  • Сметана - 4 ч.л.
    Гірчиця - 3-4 ч.л.
    Горіхи (фісташки) - 3 ст.л.рубані.


  • Спосіб приготування:

    Масло вершкове порубати з борошном, сіллю і перетерти в крупну крихту. Влити воду і швидко замісити тісто. Дуже зручно все це виконати в комбайні.
    Тісто загорнути у плівку й забрати в холодильник на 30 хвилин. Потім тонко розкачати його в пласт (0,3 мм), укласти у формочки, притиснути тісто до стінок і зрізати надлишки. Формочки з тістом складіть одну на одну, стопками по 3-5 шт., А зверху поставте порожню форму і злегка притисніть всю цю «конструкцію».

    Запікайте в розігрітій духовці (180 градусів) -15 хвилин, потім розберіть стопку і допекти ще хвилин 15-20 до золотистого кольору. Остудіть.
    М'ясо і зелень дрібно нарізати; моркву і яблуко - натерти на середній терці.
    Змішати сметану з гірчицею.
    З'єднати все разом і розкласти салат в кошички. Прикрасити кожну рубаними горішками, гілочками зелені або по своєму смаку.
    Якщо цей салат будете подавати в салатниці - тоді овочі натріть на більш крупній тертці, а м'ясо розберіть на волокна.