Бабусині страви: "Котлети з баклажанів"

Бабусині страви: "Котлети з баклажанів"

Інгредієнти:

  • Баклажани — 2 шт.
  • Хліб черствий -50 г
  • Молоко — 125 мл
  • Яйце — 2 шт.
  • Сир (за смаком) -100 г
  • Борошно

  • Спосіб приготування:

    1.Хліб порізати на шматочки і замочити в молоці.

    2. Баклажани порізати дрібними кубиками, покласти в друшляк, посолити і залишити на годинку, щоб стекла гіркувата рідина. Бланшувати в киплячій солонуватій воді 5 хв.

    3. Відкинути їх на друшляк.

    4. Сир твердого сорту натерти на тертці. Вийде смачніше, якщо ви з'єднаєте 2 види сиру, один з яких пармезан, він надає особливий смак страві.

    5. Тепер змішуємо разом віджаті баклажани, хліб, яйця, сир і подрібнену м'яту. Можна також додати базилік або петрушку, за вашим смаком. Солимо, перчимо.

    6. Робимо котлетки і обвалюємо їх у борошні.

    7. Обсмажуємо котлети з баклажанів на рослинному маслі з двох сторін. Поки не підрум'яняться.

    8. Перед подачею викладаємо котлети з баклажанів на паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло.