Бабусині страви: "Кремовий суп з цибулі-порею"

Бабусині страви: "Кремовий суп з цибулі-порею"

Інгредієнти:

  • вершки: 250 мл
  • цибуля-порей: 1 шт
  • картопля: 2 шт
  • яйця перепелині: 4 шт
  • олія: 1 ст. ложка
  • сіль і перець: за смаком

  • Спосіб приготування:

    Цибулю-порей порізати кільцями, картоплю почистити і порізати. Викласти цибулю-порей і картоплю у каструлю і тушкувати на олії. Посолити, поперчити.

    Коли цибуля-порей і картопля стануть м’якими – викласти їх у блендер і збити до утворення пюре. Додати вершки, ретельно перемішати. Вилити крем у каструлю і довести до кипіння.

    В окремій каструлі закип’ятити воду. Перепелині яйця звільнити від шкаралупок й обережно по черзі викласти їх у киплячу воду. Залишити на 1 хвилину і зняти каструлю з вогню. Залишити яйця-пашот у гарячій воді ще на 10 хвилин, до повної готовності.

    Суп налити у їстівні тарілки з тіста, перекласти у суп яйця-пашот і подавати.

    * Крем не можна кип’ятити, бо вершки згорнуться і суп буде зіпсовано!

    * Щоб приготувати саморобні їстівні тарілки, слід замісити тісто з 250 г борошна, 1 ч. ложки сухих дріжджів, 160 мл води і дрібки солі (можна ще додати сушених трав), дати йому підійти, потім обім’яти і розкачати у тоненький пласт. Посипати тісто сушеними травами й обгорнути ним змащені маслом форми. Випікати тарілки у розігрітій до температури 210˚ С духовці протягом 20 хвилин. Вийняти з духовки, накрити рушником і залишити на 15-30 хвилин. Потім обережно зняти випечені тарілки з формочок.