Бабусині страви: "Кролик в тархуновому маринаді з грибним соусом"

Бабусині страви: "Кролик в тархуновому маринаді з грибним соусом"

Інгредієнти:

  • Кролик середньої величини 1 тушка
  • Біле сухе вино 150 гр.
  • Тархун 1 пучок
  • Чебрець 1 щіпка
  • Білі гриби свіжоморожені 300 гр.
  • Вершкове масло 2 ст / ложки.
  • Оливкова олія
  • Перець довгий 2 шт.
  • Сіль, суміш перців

  • Спосіб приготування:

    Кролика промити, очистити від плівок і нарізати порційно.
    Гілочки тархуну промити і змішати з шматочками кролика, додати чебрець, сіль, суміш перців і 100 мл. сухого вина.
    М'ясо залишити в маринаді, при кімнатній температурі на 30 хвилин.
    Тим часом, білі гриби вимити, нарізати кубиками і тушкувати у вершковому маслі близько 10 хвилин.
    Довгий перець подрібнити в ступці.
    У другій сковороді на оливковій олії обсмажити промариновані шматочки кролика до рум'яної скоринки з двох сторін.
    Потім до кролика додати тушковані білі гриби, ще 50 гр. сухого вина і 100 гр. води.
    Посолити, додати подрібнений довгий перчик і тушкувати близько 45 хвилин із закритою кришкою, підливаючи у міру потреби воду.
    Коли кролик буде готовий, подавати, поливаючи грибною підливою.