Бабусині страви: "Кров'янка із гречкою"

Бабусині страви: "Кров'янка із гречкою"

Інгредієнти:

  • 200 г гречаної крупи,
  • 1 л крові,
  • 350 г сала,
  • 100 г м'яса,
  • 3 цибулини,
  • 200 г молока,
  • 1 лавровий лист,
  • 2 горошини духмяного перцю,
  • сіль за смаком,
  • перець за смаком,
  • 3 тонких почищених кишки.

  • Спосіб приготування:

    Відвари гречану крупу у підсоленій воді до готовності.

    Сало відвари з лавровим листом і духмяним перцем, остуди і дрібно поріж.

    Якщо в крові попадаються згустки, її потрібно пропустити через м'ясорубку.

    Цибулю дрібно поріж і підсмаж на олії.

    З'єднай усі інгредієнти і добре вимішай, щоби вийшла однорідна маса.

    Начини легенько кишки приготовленим фаршем. В кількох місцях перев'яжи ниткою, формуючи ковбаски.

    Начинені кишки опусти в киплячу воду, доведи до кипіння і провари 10 хвилин. У процесі варіння проколи кров'янку в кількох місцях голкою.

    Зварену кров'янку відправ у розігріту до 250°С духовку на 20-30 хвилин.