Бабусині страви: "Кубете"

Бабусині страви: "Кубете"

Інгредієнти:

  • Борошно 4 склянки
  • Маргарин (або олія) 200 гр
  • Сметана 400 гр
  • М'ясо 500-700 гр
  • Картопля 2-3 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • Сіль, перець

  • Спосіб приготування:

    Борошно з'єднуємо зі сметаною і тертим маргарином, додаємо сіль, вимішуємо тісто і ставимо в холодильник. Якщо не любите возитися з тестом або немає часу, можна використовувати готове листкове тісто (дуже зручно). М'ясо для кубете можна викристовувати будь-яке, але краще не курятину, бо сухувато вийде. Отже, м'ясо нарізаємо на невеликі шматочки, подрібнюємо цибулю, ріжемо картоплю на невеликі скибочки, все з'єднуємо перчимо і солимо. Тісто ділимо на 2 частини, одну розгортаємо, вистилаємо на деко, викладаємо начинку, зверху викладаємо розкачане тісто з другого шматка, краєчкадобре защипувати. Пиріг змащуємо жовтком, обов'язково проколюємо виделкою в декількох місцях і ставимо в духовку на 45-50 хвилин.