Бабусині страви: "Кульки з телятини в клярі"

Бабусині страви: "Кульки з телятини в клярі"

Інгредієнти:

  • телятина: 500 г
  • цибуля: 1 шт.
  • часник: 2 зубчики
  • мускатний горіх: дрібка
  • чорний мелений перець та сіль: за смаком
  • олія: для смаження
  • Для кляру:
  • яйце: 1 шт.
  • молоко: 50 мл
  • борошно: 1 ст. ложка
  • олія: ½ ст. ложки
    паприка та сіль: за смаком


  • Спосіб приготування:

    1. М’ясо помити і порізати на шматочки. Цибулю і часник почистити. Пропостити телятину разом з цибулею і часником двічі через м’ясорубку. Фарш посолити, поперчити, додати мускатний горіх і ретельно перемішати.

    2. Для приготування кляру відділити білок від жовтка. Білок збити в густу піну, жовток розтерти з борошном і молоком, додати сіль, паприку, олію, перемішати і з’єднати зі збитим білком.

    3. З фаршу сформувати кульки, вмочувати їх у кляр і обсмажувати в киплячій олії до готовності.